Elektronisen musiikin tekemisen alayhdistys

Vapaa keskustelu, sekä Entropyn toimintaa ja elektronista musiikkikulttuuria koskevat kommentit, kysymykset ja ideat.
Post Reply

Jos olisi olemassa elektronisen musiikin tekemiseen painottuva alayhdistys, niin mitä tekisit?

liittyisin jäseneksi, vaikka jäsenyys maksaisi jopa 20eur/vuosi ja olisin mukana
2
13%
liittyisin jäseneksi, vaikka jäsenyys maksaisi jopa 20eur/vuosi, mutta en varmaan
1
7%
liittyisin jäseneksi, jos jäsenyys maksaisi max. 5eur/vuosi ja olisin mukana
2
13%
liittyisin jäseneksi, jos jäsenyys olisi ilmainen ja olisin mukana aktiivisesti
1
7%
liittyisin jäseneksi, jos jäsenyys maksaisi max. 5eur/vuosi, mutta en varmaan olisi
0
No votes
liittyisin jäseneksi, jos jäsenyys olisi ilmainen, mutta en varmaan olisi
1
7%
en liittyisi jäseneksi
4
27%
en liittyisi jäseneksi ja mun mielestä tällaiselle alayhdistykselle ei ole tarvetta
4
27%
 
Total votes: 15

User avatar
golem
Posts: 1535
Joined: 19.11.2002, 16:10
Location: Golan Lampi

Elektronisen musiikin tekemisen alayhdistys

Post by golem »

Oho! Just huomasin, että noista vastausvaihtoehdoista puuttuu osa. No olkoot nyt näin.

Kysymyksistä vielä sen verran, että 20eur vuosimaksu luonnollisesti mahdollistaisi enemmän yhdistyksen toiminnalta (esim. syntikoiden hankkimista, jne..), eli kannattaa pitää tuo mielessä kun valitsee noita vaihtoehtoja.


--------------------------------------------------------------------------------
Entropyn piirissä on paljon ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneet elektronisen musiikin tekemisestä. Entropy on kuitenkin elektronisen musiikkikulttuurin (/bilejärjestämisen) yhdistys ja ei sellaisenaan ole suunnattu musiikin tekemisestä kiinnostuneille (vaikka musiikin tekemisestä kiinnostuneet ihmiset on myös yleensä kiinnostunut elektronisesta musiikkikulttuurista). Joku voi korjata mut jos oon väärässä.

Mm. seuraavasta mailista sain sen käsityksen, että musalaitteista ei Entropyn toiminnassa olla kovin kiinnostuneita:
http://www.entropy.fi/keskustelu/posting.php?p=6515

Mitä mieltä olet siitä, jos olisi olemassa alayhdistys, jonka tarkoituksena on yhdistää ne ihmiset, joiden intohimona on elektronisen musiikin säveltäminen? Tarkoituksenani on kartoittaa löytyykö ihmisiä, jotka olisivat kiinnostuneita tällaisesta.

Tän mailin tarkoituksena on ainoastaan kartoittaa, mitä mieltä ihmiset on. Vaikka kiinnostusta löytyisi tarpeeksi, niin se ei tarkoita, että kyseisenlainen alayhdistys syntyisi.

Yhdistyksen mahdollisia tarkoituksia:
- edistää musiikin tekemiseen liittyvän informaation kulkemista.
- alentaa ihmisetn kynnystä kehittyä musiikin säveltämisessä.
- mahdollistaa ihmisten tutustuminen muihin musiikin tekemisestä
kiinnostuneisiin ihmisiin.
- (kerätä laitteita, (esim. syntikoita) joiden avulla voi tehdä musaa)
- kerätä sampleja / riffejä, jotka ovat kaikkien jäsenien käytettävissä...
- jne...
Last edited by golem on 21.11.2005, 00:32, edited 1 time in total.
Panu
Entropisti HC
Posts: 112
Joined: 24.11.2002, 23:14
Real Name: Panu
Alias: Panu

Post by Panu »

Muuten tollaselle yhdistykselle voisi olla ihan oikeasti kysyntää, mutta toi oman laiteiston hankinta voi käytännössä olla hieman ongelmallista. Laitteisto maksaa ja sille pitäisi olla jokin sijoituspaikka ym.

Helpompaa on keskittyä tiedon välittämiseen ja esim. samplemateriaalin keräämiseen. Aloittelijoiden on ehkä helpointa aloittaa softasyntikoilla tms. vaikka se ei niin analogi-puristista olisikaan.
Esa
Entropisti HC
Posts: 2359
Joined: 16.11.2002, 23:42
Real Name: Esa Ojansivu

Post by Esa »

Kai tätä sektoria voi kehittää Entropyn piirissä jos kiinnostusta kerran on? Luulen että se voisi olla helpompiaa (ja halvempaa) kuin keksiä pyörää kokonaan uudelleen. Yhdistyksen perustaminen ja pyörittäminen on kohtuullisen aikaavievää. Toisaalta eihän siihen tarvitse yhdistystä ollenkaan jos kerää kaveriporukan kiinnostuneita ja hankkii kasan gearia.
User avatar
golem
Posts: 1535
Joined: 19.11.2002, 16:10
Location: Golan Lampi

Post by golem »

Kai tätä sektoria voi kehittää Entropyn piirissä jos kiinnostusta kerran on? Luulen että se voisi olla helpompiaa (ja halvempaa) kuin keksiä pyörää kokonaan uudelleen.
Tämäkin on tietenkin vaihtoehto, mutta quotaten tohon sun MC-909 viestiin (ja muutamaan aikaisempaan viestiin) oon saanut sellaisen mielikuvan, että ihmisten mielestä Entropy on musiikkikulttuuri yhdistys ja sitä ei tulisi sekoittaa musiikin tekemiseen liittyviin asioihin.

Muistaakseni jossain kokouksessakin muutama vuos sitten painotettiin tuota...
Yhdistyksen perustaminen ja pyörittäminen on kohtuullisen aikaavievää. Toisaalta eihän siihen tarvitse yhdistystä ollenkaan jos kerää kaveriporukan kiinnostuneita ja hankkii kasan gearia.
Se on totta, että byrokratia on kauheata, ja ei tässä mitään olla perustamassa. Mun mielestä musiikin tekijöiden määrä on kasvanut huomattavasti jostain 90-luvun puolivälistä lähtien. Jos tarve on olemassa, niin lienee ajan kysymys, milloin sitä yritetään täyttää, oli se sitten nyt tai vasta 10 vuoden kuluttua.

Kaveriporukassa on taas se, että uudet, musiikin tekemisestä kiinnostuneet fuksit ei tuu koskaan löytämään kyseistä porukkaa.

Tää on kuitenkin tämmöistä jossittelua ja lähinnä sen kartoittamista, että onko tarve olemassa vai ei.
User avatar
golem
Posts: 1535
Joined: 19.11.2002, 16:10
Location: Golan Lampi

Post by golem »

Panu wrote:Muuten tollaselle yhdistykselle voisi olla ihan oikeasti kysyntää, mutta toi oman laiteiston hankinta voi käytännössä olla hieman ongelmallista. Laitteisto maksaa ja sille pitäisi olla jokin sijoituspaikka ym.

Helpompaa on keskittyä tiedon välittämiseen ja esim. samplemateriaalin keräämiseen. Aloittelijoiden on ehkä helpointa aloittaa softasyntikoilla tms. vaikka se ei niin analogi-puristista olisikaan.
Tietoa ja samplemateriaaliahan löytyy jo netistä. Ehkä suurin lisäarvo tolla yhdistyksellä voisi olla mahdollisuus tuoda kasvokkain musiikin tekemisestä kiinnostuneita ihmisiä.

Laitteiston hankinta voi kieltämättä olla ongelmallista.
Esa
Entropisti HC
Posts: 2359
Joined: 16.11.2002, 23:42
Real Name: Esa Ojansivu

Post by Esa »

"Musiikkikulttuuri" nyt on muutenkin pelkkä sanahirviö ja jos jossain kokouksessa on jonkun yksittäisen ihmisen tai parin toimesta joku vuosi sitten painotettu jotain juttua niin mikä sen painoarvo sitten oikeasti on. Mulla nousee karvat pystyyn jos viitataan ajatteluun "koska ennenkin on tehty näin" (tai oltu tekemättä näin). Jos sulla on mielessäsi hyvä idea ja haluat viedä sitä eteenpäin niin siitäpä sitten.
User avatar
golem
Posts: 1535
Joined: 19.11.2002, 16:10
Location: Golan Lampi

Post by golem »

Esa wrote:"Musiikkikulttuuri" nyt on muutenkin pelkkä sanahirviö ja jos jossain kokouksessa on jonkun yksittäisen ihmisen tai parin toimesta joku vuosi sitten painotettu jotain juttua niin mikä sen painoarvo sitten oikeasti on. Mulla nousee karvat pystyyn jos viitataan ajatteluun "koska ennenkin on tehty näin" (tai oltu tekemättä näin). Jos sulla on mielessäsi hyvä idea ja haluat viedä sitä eteenpäin niin siitäpä sitten.
Tuskin mulla on aikaa perustaa uutta alayhdistystä (tai ei sitä koskaan tiedä). Toki voi asiat muuttua.

Eikä mulla oo Entropyssakaan tällä hetkellä hirveästi kiinnostusta kehittää oikeastaan mitään. Selvisihän eilen aika selvin äänin, kahteen kertaan peräkkäin, ettei mun ideoille ole tilaa Entropyn hallituksessa. Miksi siis turhaan taistella tuulimyllyä vastaan?
User avatar
hookah
Posts: 10
Joined: 18.11.2002, 16:56
Location: Juha Lahnakoski

Post by hookah »

Tähänpä voisin kyllä osallistua muutamalla sanasella, kun itsekin avuttomasti koitan musiikkia silloin tällöin tehdä :)

Totta on, että Entropyssä ollaan suhtauduttu melko nihkeästi laitteiston hankintaan, eikä nykyisellä kertsillä oikein ole mahdollista kummoista studiotoimintaa pyörittää ja lisätilojen hankkiminen studiokäyttöön saattaa olla melko ongelmallista. Silti kyllä mielelläni näkisin, että Entropynkin piirissä voisi tähän musiikintekoaspektiin kiinnittää enemmän huomiota. Jäsenistössä on kuitenkin varmasti paljon sellaisiakin omaa musiikkia säveltäviä, tai tästä kiinnostuneita jäseniä, joista en edes ole tietoinen.
Olisiko erillinen yhdistys sitten tarpeen.. Hmm, toivoisin että ei, vaan saisimme Entropyssä aktivoiduttua tälläkin saralla :)

Toki samplekirjastoja löytyy webistä, mutta itselleni sellaisten etsiminen ja/tai selailu on ollut niin tuskallista, että olen ennemmin samplaillut leivänpaahtimia, tai käyttänyt muualta löytyneitä sampleja (esim musiikkilehtien mukaan pultatut sample-cd:t). Näitä voisi mielestäni vaikka hetimiten koittaa keräillä jäsenistön saataville ainakin näin alkuun.. mielellään tietysti sitä tekijänoikeudetonta materiaalia :)
User avatar
golem
Posts: 1535
Joined: 19.11.2002, 16:10
Location: Golan Lampi

Post by golem »

Tähänpä voisin kyllä osallistua muutamalla sanasella, kun itsekin avuttomasti koitan musiikkia silloin tällöin tehdä :)
[/quote]

Totta on, että Entropyssä ollaan suhtauduttu melko nihkeästi laitteiston hankintaan, eikä nykyisellä kertsillä oikein ole mahdollista kummoista studiotoimintaa pyörittää ja lisätilojen hankkiminen studiokäyttöön saattaa olla melko ongelmallista. Silti kyllä mielelläni näkisin, että Entropynkin

Se on kyllä totta. Jos syntyisi musan tekemisen alayhdistys, niin omia tiloja/studiota tuskin olisi ennen kuin 3-5 vuoden päästä (jolloin olen jo toivottavasti valmistunut =)

piirissä voisi tähän musiikintekoaspektiin kiinnittää enemmän huomiota. Jäsenistössä on kuitenkin varmasti paljon sellaisiakin omaa musiikkia säveltäviä, tai tästä kiinnostuneita jäseniä, joista en edes ole tietoinen.
Olisiko erillinen yhdistys sitten tarpeen.. Hmm, toivoisin että ei, vaan saisimme Entropyssä aktivoiduttua tälläkin saralla :)

Mäkin toivoisin niin, mutta mä en usko, että se tulee olemaan mahdollista, varsinkin jos toimintaan liittyy jotain, mikä vaatii rahaa (esim. just laitteiden ostaminen / tilojen vuokraus). Ja jos esim. pitkällä tähtäimellä olisi joku studiotila, niin yhden alayhdistyksen voi olla vaikeampaa perustella kahden eri tilan tarvetta (kerzi ja studio), kuin että kaksi eri alayhdistystä perustelee yhden tilan tarvetta per yhdistys.

Mut jos oon väärässä, niin hienoa.

Toki samplekirjastoja löytyy webistä, mutta itselleni sellaisten etsiminen ja/tai selailu on ollut niin tuskallista, että olen ennemmin samplaillut leivänpaahtimia, tai käyttänyt muualta löytyneitä sampleja (esim musiikkilehtien mukaan pultatut sample-cd:t). Näitä voisi mielestäni vaikka hetimiten koittaa keräillä jäsenistön saataville ainakin näin alkuun.. mielellään tietysti sitä tekijänoikeudetonta materiaalia :)[/quote]

Jep. nää on just sellaista tietoa, missä olisi hyötyä, että 10 musantekijää istuisi saman pöydän ääreen pohtimaan, että mistä löytyy hyviä sampleja, miten kandee tehdä joku basso, jne jne...
User avatar
Sepistö
Entropisti HC
Posts: 1161
Joined: 17.11.2002, 17:50
Alias: nrv
Location: Seppo Enarvi
Contact:

Post by Sepistö »

golem wrote:
hookah wrote:Toki samplekirjastoja löytyy webistä, mutta itselleni sellaisten etsiminen ja/tai selailu on ollut niin tuskallista, että olen ennemmin samplaillut leivänpaahtimia, tai käyttänyt muualta löytyneitä sampleja (esim musiikkilehtien mukaan pultatut sample-cd:t). Näitä voisi mielestäni vaikka hetimiten koittaa keräillä jäsenistön saataville ainakin näin alkuun.. mielellään tietysti sitä tekijänoikeudetonta materiaalia :)
Jep. nää on just sellaista tietoa, missä olisi hyötyä, että 10 musantekijää istuisi saman pöydän ääreen pohtimaan, että mistä löytyy hyviä sampleja, miten kandee tehdä joku basso, jne jne...
Olikos se mahdoton ajatus saada TKK:lta helpotusta siihen bittirajotukseen, jos ostais serverille lisää levyä ja keräis noita samplekirjastoja sinne? Se olis vähän eri luokan investointi kun että jos alkais ostaa rumpukoneita ja samplereita.

Sitähän ei estä mikään että Entropyn musantekijät perustaa oman sähköpostilistan ja istuutuu joka tiistai pöydän ääreen pohtimaan bassokuvioita.
pia
Posts: 66
Joined: 21.11.2002, 17:51
Location: Pia Ojanen
Contact:

Post by pia »

Mun mielestä on aina lähtökohtaisesti huono idea lähteä perustamaan uutta yhdistystä joka kerta kun joku keksii että juuri tätä minun asiaa ei ajeta tässä yhdistyksessä riittävästi. Siitä on ihan tarpeeksi esimerkkejä kun on pitänyt eriytyä useammaksi yhdistykseksi ja sitten jengillä ei riitä paukkuja niiden pyörittämiseen, ainakaan pitkällä aikavälillä.

Kyllähän entropyssa varmasti voisi olla joku alajaosto musantekijöille ja hommaa voisi pyörittää sitten entropyn alla. Jos laitteita haluttaisiin se porukka voisi sitten itse säätää rahoitusta ja säilytyspaikkoja, mutta en näe miksi sen olisi oltava jonkun muun nimikkeen alla.

Se, että Entropy ei lähtökohtaisesti lähde ostamaan vaikka bilevoitoilla laitteita niille parille jotka musaa haluavat tehdä on yleisesti ottaen mielestäni kohtuullista. Kuitenkin se musantekijäporukka on suhteellisen pieni osa jäsenistöstä.
User avatar
metsis
Entropisti HC
Posts: 976
Joined: 15.11.2002, 19:26
Real Name: Mika Metsäniemi
Alias: met-sis
Contact:

Post by metsis »

IMO tällaista toimintaa voisi hyvin kehittää Entropyn siipien alla. Itselläkin on kiinnostusta aihetta kohtaan, ja eritoten noi kootut samplekirjastot voisivat auttaa omia proggiksiakin vähän eteenpäin.

Noi kaikki Golanin luettelemat "yhdistyksen tarkoitukset" on mahdollisia hyvinkin Entropyn sisällä. Se, että tämän asian eteen ei ole juuri mitään tehty, kertoo kenties asiasta kiinnostuneiden omasta aktiivisuudesta? Eli nyt listat ja miitingit pystyyn ja musantekotietämys jakeluun. :) Entropyn "infrastruktuurilla" on kuitenkin potentiaalia paljon muuhunkin kuin vain iänikuisiin bilejärkkäyksiin ja kertsirehauksiin. ;)
Esa
Entropisti HC
Posts: 2359
Joined: 16.11.2002, 23:42
Real Name: Esa Ojansivu

Post by Esa »

Just niin kuin Mika tos sanoi.
User avatar
golem
Posts: 1535
Joined: 19.11.2002, 16:10
Location: Golan Lampi

Post by golem »

Mun mielestä on aina lähtökohtaisesti huono idea lähteä perustamaan uutta yhdistystä joka kerta kun joku keksii että juuri tätä minun asiaa ei ajeta tässä yhdistyksessä riittävästi. Siitä on ihan tarpeeksi esimerkkejä kun on pitänyt eriytyä useammaksi yhdistykseksi ja sitten jengillä ei riitä paukkuja niiden pyörittämiseen, ainakaan pitkällä aikavälillä.
Ei se olekaan lähtökohtaisesti hyvä idea. Ainoastaan silloin, jos löytyy ihmisiä, joilla on siihen tarvetta.

Yleensä monta eri funktiota kannattaa laittaa saman katon/yrityksen/yhdistyksen alle, jos siitä on jotain synergiaetua. Ainoa synergiaetu, jonka näen, on että ei tartte kahta rahista, jne.. - kerzi on kerzi ja studiota siitä ei tuu koskaan tulemaan. Tietenkin sitä voisi ajatella synergiaetuna, että molempien jäsenistä suuri joukko on samoja. Mutta silloin tulee ongelmaksi se, että ryhmän A (musaa tekevät ihmiset, jotka ei oo kiinnostunut bilejärkkäyksestä) ja ryhmän B (bileistä kiinnostuneet, jotka eivät ole kiinnostuneita musan tekemisestä) etuja ajetaan vähemmän toiminnassa.

Oletetaan, että yhdistyksen toimintaan liittyisi seuraavat 6 toimaria/hallitushenkilöä (nää on vaan heitetty):
syntetisointivastaava
efektivastaava
miksausvastaava
masterointivastaava
nuottikuvioiden suunnitteluvastaava
mikitysvastaava

Jos tosiaan mennään näin detaljitasolle, niin Entropylla olisi jo järjetön määrä toimareita ja Entropyn toiminta voisi mennä suhteellisen sekaisin. Parempi olisi IMHO, että on kaksi yhdistystä, jotka sitten vaikka toimivat yhteistyössä niiden asioiden kanssa, jotka vaativat yhteistyötä.

Se, että Entropy ei lähtökohtaisesti lähde ostamaan vaikka bilevoitoilla laitteita niille parille jotka musaa haluavat tehdä on yleisesti ottaen mielestäni kohtuullista. Kuitenkin se musantekijäporukka on suhteellisen pieni osa jäsenistöstä.
Niin, kuinka pieni osa se on? Ja kuinka suuri osa on potentiaalinen musantekijäporukka, ne jotka ovat siitä kiinnostuneita. Joka tapauksessa se mitä yllä sanoit kuitenkin kiteyttää sen, mitä Entropyssa yleisesti ajatellaan, eli se on nimenomaan bileistä kiinnostuneille suunnattu yhdistys. Ts. sekä bilekävijöiden, että musantekijöiden etujen kannalta saattaisi olla parempi, että on kaksi erillistä yhdistystä.

[/quote]
User avatar
golem
Posts: 1535
Joined: 19.11.2002, 16:10
Location: Golan Lampi

Post by golem »

IMO tällaista toimintaa voisi hyvin kehittää Entropyn siipien alla. Itselläkin on kiinnostusta aihetta kohtaan, ja eritoten noi kootut samplekirjastot voisivat auttaa omia proggiksiakin vähän eteenpäin.
Me tehtiin Sepon (ja yhden toisen jäbän kanssa) miksaamista ja musiikin tekemistä koskevat kotisivut joku 2 vuotta sitten, mutta ei niitä koskaan sitten laitettu Entropyn kotisivuille (tai edes linkkiä Entropyn kotisivuille), vaikka sellaista ehdotin ja lähetinkin sivut muistaakseni joko Esalle tai jollekin Entropyn hallituksessa.

Nyt niissä lienee jo jonkin vanhentunutta tietoa, ainakin mitä tulee musaohjelmiin.
Noi kaikki Golanin luettelemat "yhdistyksen tarkoitukset" on mahdollisia hyvinkin Entropyn sisällä. Se, että tämän asian eteen ei ole juuri mitään tehty, kertoo kenties asiasta kiinnostuneiden omasta aktiivisuudesta? Eli nyt listat ja miitingit pystyyn ja musantekotietämys jakeluun. :) Entropyn "infrastruktuurilla" on kuitenkin potentiaalia paljon muuhunkin kuin vain iänikuisiin bilejärkkäyksiin ja kertsirehauksiin. ;)
Potentiaalia periaatteessa on. Mutta en usko, että kellään muulla hallituksessa kuin Juhalla olisi kiinnostusta/osaamista kehittää tollaista toimintaa. Ja oon edelleen sitä mieltä että pitkällä tähtäimellä on eturistiriita bileitten kävijöiden ja musantekijöiden välillä ja Entropy saattaisi paisua liian isoksi, että sen toimintaa olisi käytännöllistä hoitaa keskitetysti.

Ps.

Miks Entropyn "infrastruktuurilla" tarttee nimetä vastaavat ja hallituksen koko riippumatta siitä minkälaisia ihmisiä on tarjolla/halukkaita hallitukseen? Itsestäni en voi objektiivisesti sanoa yhtään mitään, mutta Esa on ollut IMHO yksi aktiivisimmista Entropisteista (tai ainakin näkyvimmistä) ja on menetys, että häntä ei otettu hallitukseen, kun sopivaa nimikettä ei löytynyt.

(ok. en tiedä, josko yhdistyslaki määräisi äänestystavat, jne.. mut on Entropyssa ennenkin suoristettu mutkia ;)
User avatar
thebbo
Entropisti HC
Posts: 559
Joined: 17.11.2002, 19:06

Post by thebbo »

golem wrote: Me tehtiin Sepon (ja yhden toisen jäbän kanssa) miksaamista ja musiikin tekemistä koskevat kotisivut joku 2 vuotta sitten, mutta ei niitä koskaan sitten laitettu Entropyn kotisivuille (tai edes linkkiä Entropyn kotisivuille), vaikka sellaista ehdotin ja lähetinkin sivut muistaakseni joko Esalle tai jollekin Entropyn hallituksessa.
Sen mitä aikoinaan allekirjoittaneelle näytit sivustolle oli kerätty yleisluontoisesti materiaalia elektronisen musiikin tekemisestä. IMO tosi informatiivinen, mikset laita linkkiä vaikka tähän threadiin? :)

<offtopic>
golem wrote:Miks Entropyn "infrastruktuurilla" tarttee nimetä vastaavat ja hallituksen koko riippumatta siitä minkälaisia ihmisiä on tarjolla/halukkaita hallitukseen? Itsestäni en voi objektiivisesti sanoa yhtään mitään, mutta Esa on ollut IMHO yksi aktiivisimmista Entropisteista (tai ainakin näkyvimmistä) ja on menetys, että häntä ei otettu hallitukseen, kun sopivaa nimikettä ei löytynyt.
Tämä oli yksi niistä syistä miksi nostin kättä ylös kun kehitysvastaavasta äänestettiin. Toisaalta, jos hallituksessa aikoo olla vallassa, aikoo siellä olla myös vastuullisena. Ihmiset saivat kuvan Esasta vastuunkarttajana sekä hallituksen "hangaroundina" joka ehdottelee villejä ideoita kuitenkaan mitään konkreettista tekemättä. On se niin harmi, että demokratia toimii. Henkilökemioista tuo loppupeleissä oli kiinni. Panin kuitenkin merkille, että moni ensi vuoden hallitukseen valituista olisi Esan sinne myös halunnut tai ainakin kätensä puolesta nosti. Toivottavasti ensi vuoden hallitus pysyy kuitenkin aktiivisesti yhteydessä sellaisten aktiivisten jäsenien suuntaan jotka myös omalla panoksellaan pitävät skeneä ja firmaa pystyssä ja haluavat olla mukana rakentamassa ja kehittämässä jotain uutta ja erilaista. </offtopic>
User avatar
golem
Posts: 1535
Joined: 19.11.2002, 16:10
Location: Golan Lampi

Post by golem »

thebbo wrote:
golem wrote: Me tehtiin Sepon (ja yhden toisen jäbän kanssa) miksaamista ja musiikin tekemistä koskevat kotisivut joku 2 vuotta sitten, mutta ei niitä koskaan sitten laitettu Entropyn kotisivuille (tai edes linkkiä Entropyn kotisivuille), vaikka sellaista ehdotin ja lähetinkin sivut muistaakseni joko Esalle tai jollekin Entropyn hallituksessa.
Sen mitä aikoinaan allekirjoittaneelle näytit sivustolle oli kerätty yleisluontoisesti materiaalia elektronisen musiikin tekemisestä. IMO tosi informatiivinen, mikset laita linkkiä vaikka tähän threadiin? :)
Siksi koska harva tarvitseva tulisi sitä löytämään.

<offtopic>
golem wrote:Miks Entropyn "infrastruktuurilla" tarttee nimetä vastaavat ja hallituksen koko riippumatta siitä minkälaisia ihmisiä on tarjolla/halukkaita hallitukseen? Itsestäni en voi objektiivisesti sanoa yhtään mitään, mutta Esa on ollut IMHO yksi aktiivisimmista Entropisteista (tai ainakin näkyvimmistä) ja on menetys, että häntä ei otettu hallitukseen, kun sopivaa nimikettä ei löytynyt.
Tämä oli yksi niistä syistä miksi nostin kättä ylös kun kehitysvastaavasta äänestettiin. Toisaalta, jos hallituksessa aikoo olla vallassa, aikoo siellä olla myös vastuullisena. Ihmiset saivat kuvan Esasta vastuunkarttajana sekä hallituksen "hangaroundina" joka ehdottelee villejä ideoita kuitenkaan mitään konkreettista tekemättä. On se niin harmi, että demokratia toimii. Henkilökemioista tuo loppupeleissä oli kiinni. Panin kuitenkin merkille, että moni ensi vuoden hallitukseen valituista olisi Esan sinne myös halunnut tai ainakin kätensä puolesta nosti. Toivottavasti ensi vuoden hallitus pysyy kuitenkin aktiivisesti yhteydessä sellaisten aktiivisten jäsenien suuntaan jotka myös omalla panoksellaan pitävät skeneä ja firmaa pystyssä ja haluavat olla mukana rakentamassa ja kehittämässä jotain uutta ja erilaista. </offtopic>
Saako pelkästään tämän quottauksen siirrettyä johonkin muuhun threadiin (toisen topicin alle)? Tosiaan menee vähän off-topiciksi (vaikka sen itse aloitin siirtämään off-topiciksi =)? Itseasiassa voisko joku antaa mulle oikat foorumin modaukseen, niin voin sen tehdä itse, eikä tartte pyytää muilta. Tai itseasiassa ne oikat pitäisi IMHO olla tarpeeksi monella henkilöllä...
User avatar
metsis
Entropisti HC
Posts: 976
Joined: 15.11.2002, 19:26
Real Name: Mika Metsäniemi
Alias: met-sis
Contact:

Post by metsis »

golem wrote: Potentiaalia periaatteessa on. Mutta en usko, että kellään muulla hallituksessa kuin Juhalla olisi kiinnostusta/osaamista kehittää tollaista toimintaa. Ja oon edelleen sitä mieltä että pitkällä tähtäimellä on eturistiriita bileitten kävijöiden ja musantekijöiden välillä ja Entropy saattaisi paisua liian isoksi, että sen toimintaa olisi käytännöllistä hoitaa keskitetysti.
Eihän tällaisen toiminnan aloittaminen/kehittäminen vaadi sitä, että istuu hallituksessa. Jäsenistöllä on päätäntävalta yhdistyksen tekemisistä.
Esa
Entropisti HC
Posts: 2359
Joined: 16.11.2002, 23:42
Real Name: Esa Ojansivu

Post by Esa »

metsis wrote:Eihän tällaisen toiminnan aloittaminen/kehittäminen vaadi sitä, että istuu hallituksessa. Jäsenistöllä on päätäntävalta yhdistyksen tekemisistä.
Juuri näin. Lisää aiheesta täällä:

"yhdistysasiat" > "hallituksen vastuu"
http://www.entropy.fi/keskustelu/viewtopic.php?p=1216
golem wrote:Saako pelkästään tämän quottauksen siirrettyä johonkin muuhun threadiin (toisen topicin alle)? Tosiaan menee vähän off-topiciksi (vaikka sen itse aloitin siirtämään off-topiciksi =)? Itseasiassa voisko joku antaa mulle oikat foorumin modaukseen, niin voin sen tehdä itse, eikä tartte pyytää muilta. Tai itseasiassa ne oikat pitäisi IMHO olla tarpeeksi monella henkilöllä...
Tällaisissa tapauksissa copypastea vaan ja 'new topic' soveltuvan osion alle. Ei siihen moderaattori- tai admin-oikeuksia tarvitse.
User avatar
golem
Posts: 1535
Joined: 19.11.2002, 16:10
Location: Golan Lampi

Post by golem »

metsis wrote:
golem wrote: Potentiaalia periaatteessa on. Mutta en usko, että kellään muulla hallituksessa kuin Juhalla olisi kiinnostusta/osaamista kehittää tollaista toimintaa. Ja oon edelleen sitä mieltä että pitkällä tähtäimellä on eturistiriita bileitten kävijöiden ja musantekijöiden välillä ja Entropy saattaisi paisua liian isoksi, että sen toimintaa olisi käytännöllistä hoitaa keskitetysti.
Eihän tällaisen toiminnan aloittaminen/kehittäminen vaadi sitä, että istuu hallituksessa. Jäsenistöllä on päätäntävalta yhdistyksen tekemisistä.
Ei vaadikkaan, mutta vaikeampaa se on kuin että jos istuisi.

Otteita Esan viittaamista teksteistä (luin myös yhdistyslain, mutta sitä en jaksanut copypeistata tänne:

*****TKY*****

HALLITUKSEN ASEMA JA TEHTÄVÄ

Hallituksella on yleinen ja itsenäinen päätösvalta vain niissä asioissa, joissa sille on annettu päätösvalta laissa tai yhdistyksen säännöissä.


HALLITUKSEN VELVOITTEET


Toiminnan ja talouden asianmukainen järjestäminen.


Toiminnan suunnittelu.

*****ENTROPYN SÄÄNNÖT*****

22 § Hallituksen tehtävät

Hallituksen tehtäviin kuuluu:

1)johtaa yhdistyksen toimintaa;
2)laatia ehdotus yhdistyksen toimintasuunnitelmaksi, talousarvioksi, toimintakertomukseksi ja tilinpäätökseksi;
3)valmistella yhdistyksen kokouksissa esille tulevat asiat ja toimeenpanna niissä tehdyt päätökset;
4)hoitaa yhdistyksen taloutta ja omaisuutta;
5)päättää jäseneksi hyväksymisestä;
6)valvoa toimikuntien ja toimihenkilöiden toimintaa;
7)kutsua yhdistyksen kokoukset koolle tarpeen vaatiessa; sekä
8)edustaa yhdistystä.

Hallitus johtaa yhdistyksen toimintaa, laatii toimintasuunnitelman, valvoo toimikuntien ja toimihenkilöiden toimintaa. Käytännössä siis jos oikeasti haluaa ajaa uudistuksia ilman muureja/monimutkaisuutta, niin IMHO pitää olla hallituksessa mukana (niin kauan kuin yllä mainittuja yhdistyksen sääntöjä noudatetaan).

Otos on pieni ja kysymykset huonoja, mutta ton mukaan ainoastaan 20% olisi sitä mieltä, että tällaiselle yhdistykselle ei ole tarvetta.

Ehkä joskus lienee tarve tehdä isompi kysely ja kattoa onko ihmisillä oikeasti kiinnostusta alkaa vääntää musaa =)
User avatar
skrii
Entropisti HC
Posts: 924
Joined: 13.01.2004, 17:39
Real Name: Oskari Porkka
Alias: skrii
Contact:

Post by skrii »

En katso toiminnan aloittamisen vaativan sitä että istuu hallituksessa. Tarvitaan vain aktiivisuutta. Asiaansa voi aina tarvittaessa/pyydettäessä käydä ajamassa hallituksen kokouksessa ja hallitus voi nimittää innokkaan ihmisen toimihenkilöksi.

Selkeät suunnitelmat ovat eduksi :>
Apo
Entropisti HC
Posts: 47
Joined: 17.11.2002, 19:24
Location: Mikko Apo
Contact:

Post by Apo »

Hyvä idea ja mielestäni sopisi entropyn toimintaan hyvin, jos sille löytyy tarpeeksi innokas vetäjä.

Mielestäni homma toimisi paljon paremmin (jo aikasemmin mainittuna) kevyenä ja hyvin epäformaalina kuin minään virallisena Entropyn elimenä jossa olisi raskas organisaatio takana.

Näen että Entropy pystyisi tarjoamaan toiminnalle hyvin tukea pienelläkin panostuksella ja Entropy saisi vastaavasti toiminnasta etua sekä pr:n suhteen että mahdollisten uusien jäsenien muodossa.

Musiikintekijäjaostonsa avulla Entropy voisi luoda suhteita myös laajemmalle kuin bileympyröihin. Mahdollisia yhteistyökumppaneita voisi löytyä muusikkopiireistä mikä taas toisi lisää uskottavuutta eri organisaatioilta haettaviin tukiin ja mahdollistaisi myös uudenlaisten tapahtumien järjestämisen.

Esimerkkinä muusikkopiirien toiminnasta johon musiikkijaostolla voisi olla kosketuspintaa pitää mainita mahdollisesti ensi vuonna yliopiston musiikkitieteen laitoksella järjestettävä IDM-musiikkin keskittyvä opintopiiri jossa on luennoimassa suomen kovimpia idm-nimiä.

Ja jos ei käynyt selväksi niin omalta kohdalta kiinnostusta löytyy toiminnan tukemiseen :)
User avatar
Sepistö
Entropisti HC
Posts: 1161
Joined: 17.11.2002, 17:50
Alias: nrv
Location: Seppo Enarvi
Contact:

Post by Sepistö »

Apo wrote:Esimerkkinä muusikkopiirien toiminnasta johon musiikkijaostolla voisi olla kosketuspintaa pitää mainita mahdollisesti ensi vuonna yliopiston musiikkitieteen laitoksella järjestettävä IDM-musiikkin keskittyvä opintopiiri jossa on luennoimassa suomen kovimpia idm-nimiä.
Ja kiksunimiä. :)
Päiväys: Thu, 17 Nov 2005 17:08:17 +0200
Lähettäjä:Toni Aittoniemi < toni . aittoniemi ät helsinki . fi>
Vastausosoite:Toni Aittoniemi <toni . aittoniemi ät helsinki . fi>
Otsikko: [s] Opintopiirit Trance musiikin estetiikasta ja IDM musiikista
Vastaanottaja: synkooppi-list ät helsinki . fi


Opintopiirien ilmoittautumisen deadline on 2.12. Jos sinulla on
kiinnostusta sitoutua opiskelemaan seuraavien aiheiden opintopiireissä
syksyllä 2006, vastaa tähän viestiin!

Aihe 1:

Trance-musiikin estetiikka

Nykyisin suositun ja moneen kertaan normalisoidun konemusiikin
kauneusarvot, sävelmäanalyysi, alalajit, esityskäytännöt, tanssi,
sosiaaliset ja yhteisölliset arvot. Luentoja, esimerkkejä, kuuntelua,
mahdollisesti myös workshop joka joko pidetään virallisen ohjelman sisällä
tai ei, riippuen tilanteesta.

Luennoitsijoiksi varmistettu :
Tapio "Orkidea" Hakanen, Pepe Kosminen (Squaremeat) ja Max Laine.

Haussa :
Sam Inkinen, Eero-Pekka Rislakki, Jaakko Salovaara, Pauliina Seppälä

Trance on yksi pisimpään vaikuttaneista konemusiikin alalajeista.
Syntysijana pidän Rave-liikettä josta se myöhemmin eriytyi samanaikaisesti
eri puolilla maailmaa. Myöhemmin voimakkaita vaikutteita otettiin niin
itämaisesta kuin länsimaisesta taidemusiikista. Genre on elinvoimainen ja
jatkuvasti kehittyvä ja siinä on useita keskenään ristiriitaisiakin
alalajeja. Vapautuminen tanssin kautta on keskeinen tekijä.

Aihe 2:

IDM, Intelligent Dance Music

Vapaamuotoisempi yleiskatsaus erittäin laveaan genreen. Tanssimusiikin
estetiikkaa hyödyntävä kuuntelumusiikki. (Kirjoittajan oma määritelmä :
Taidetekno) Suomessakin hyvin edustettu kokeellinen ja rajojaan etsivä
tyyli. Esimerkkejä artisteista : Aphex Twin, Autechre, Squarepusher, Cylob,
Boards of Canada

Luennoitsijoita ei ole vielä varmistettu. Ilmoita kiinnostuksesi niin asia
pääsee eteenpäin.

- Toni Aittoniemi, Musiikkitieteen opiskelija
User avatar
Toma
Posts: 494
Joined: 27.11.2002, 08:06
Real Name: Toma Susi
Alias: tototo
Location: Wien
Contact:

Post by Toma »

Wau toihan kuulostaa kiinnostavalta, meilaanpa Tomille.
User avatar
golem
Posts: 1535
Joined: 19.11.2002, 16:10
Location: Golan Lampi

Post by golem »

Hemmetti mulla kävi mielessä et toi Squaremeatin Pepe ois hyvä jäbä, josta aloittaa, mut joku muu näköjään keksi senkin (tai hänhän on pitänyt jotain tunteja musantekemisestä Espoon työväenopistossa...)
User avatar
golem
Posts: 1535
Joined: 19.11.2002, 16:10
Location: Golan Lampi

Post by golem »

Mä harkitsen, josko jotain tän suuntaista aktiviteettia pitäisi alkaa vetämään keväällä (mihinkään alayhdistykseen sitoutumattomana toimintana). Tiedän porukkaa myös Entropyn ulkopuolelta, jotka saattaisivat olla kiinnostuneita.

Ei siis mitään lupauksia...


Toi yliopisto toi hyvin virikkeitä, myöskin akustiikan labrassa lienee kiinnostusta, kuten myös TML-labrassa, ja mun labrassakin (infolabra) on vissiin jotain kiinnostuneita. Itseasiassa oon puhunutkin vähän samantapaisesta aiheesta jo TML-labran proffan kanssa. En oikein keksi mitään syytä miksi heidät pitäisi väkisin änkeä Entropyn toimintaan mukaan, joten tämä on nyt alayhdistyksestä riippumatonta.
Apo
Entropisti HC
Posts: 47
Joined: 17.11.2002, 19:24
Location: Mikko Apo
Contact:

Post by Apo »

golem wrote:En oikein keksi mitään syytä miksi heidät pitäisi väkisin änkeä Entropyn toimintaan mukaan, joten tämä on nyt alayhdistyksestä riippumatonta.
Entropyn tai muun organisaation avulla toiminnasta voi saada jatkuvampaa ja pysyvämpää. Homma ei loppuisi siihen kun homman aloittavat aktiivit siirtyvät muihin puuhiin vaan organisaation puitteista löytyy hyvässä tapauksessa jatkajia.
Post Reply